Vacanță de ziua națională a Franței? Da sau nu?

A mai rămas o lună până la sărbătoarea națională a Franței,  la Fête Nationale, în care francezii sărbătoresc cu bucurie pe străzile Parisului și nu numai. Ne-am gândit că,  în #sufletulvostrudecălător, sigur apare întrebarea

Cum ar fi un city break chiar de ziua națională?”

Așa că am adunat pentru voi câteva argumente pro și contra, care sperăm să vă ajute în luarea unei decizii.

Anul acesta, 14 iulie este într-o zi de duminică, așa că se anunță un weekend de sărbătoare, tipic franțuzească, cu râuri de vin bun și renumitele preparate.

De obicei, în ziua de 14 iulie are loc o parada militară națională, asemănătoare celei din București, de 1 decembrie, care se ilustrează un pic altfel decât sunteți obișnuiți.

 ‘Le Défilé’ (parada) este cea mai veche și cea mai mare paradă militară din Europa, cu mai mult de 4.000 de militari implicați și la care participă președintele francez și alți demnitari cheie.

vacanta paris

Ziua este încununată cu diverse spectacole, concerte și se încheie cu cel mai mare foc de artificii din Paris, lângă construcția grandioasă de 324 de m înălțime, Turnul Eiffel. Un foc de artificii de 30 de minute, care nu ar trebui să lipsească din colecția voastră de fotografii de vacanță sau din lista de selfie-urile care chiar merită să le bifați.

Desigur,  orice eveniment așa grandios vine la pachet cu drumuri închise sau mai greu accesibile, cu transport public restricționat, lucru care ar putea să vă streseze, însă acest lucru se întâmplă numai în ziua respectivă. Cum un city break are 2-3 zile, nimic nu vă împiedică să petreceți două zile relaxante și în a treia să vă sărbătoriți alături de francezi.

Nu știm ce gândiți voi, dar noi am da o fugă până la Paris, doar ca să ne bucurăm de un Turn Eiffel înconjurat de artificii și un oraș vesel, în plină sărbătoare, într-o zi călduroasă de vară.

Ce spuneți, pregătim oferta?

De la dorința la destinație.

Cu drag,

Echipa Eurotravel

Leave a Reply